sfdss (1)

Tala Fou

Ose Tala'aga Pu'upu'u o le TV Remote Control: Mai le Flash-Matics i Smart Remotes

O le fa'atonuga mamao o le TV o se vaega taua o lefaiga fa'afiafia fale, faʻatagaina tagata faʻaoga e suia faigofie auala, fetuunai le leo, ma faʻafeiloaʻi i menus.O le taimi nei o se mea masani i le tele o aiga, o le TV mamao ua oʻo mai i se auala umi talu mai lona amataga i le 1950s.O lenei tusiga o le a suʻesuʻeina le talaʻaga o le televise mamao, faʻamaonia ana atinaʻe autu ma suʻesuʻeina lona evolusione i le mamao mamao o aso nei.

O uluai Aso:Televise fa'ainisiniamamao

O le televise mamao muamua, ua faaigoaina o le “Ivi Paie,” na faailoa mai eZenith Radio Corporationi le 1950. O le masini na faʻapipiʻiina i le televise e ala i se uaea umi, e mafai ai e tagata faʻaoga ona suia ala ma fetuunai le leo mai se mamao.Ae ui i lea, o le uaea mulimuli o se tulaga lamatia ma faamaonia o se fofo le talafeagai.

Ina ia foia lenei mataupu,ZenithinisiniaEugene Polleyna atiina ae le "Flash-Matic," o le uluai TV uaealesi mamao mamao, i le 1955.Le Uila-Matic fa'aaoga amoliuila faasinoe fa'agaoioia photocells i luga o le lau o le televise, e mafai ai e tagata fa'aoga ona sui ala ma fa'agugu le leo.E ui lava i lona fa'atekonolosi fa'atosina, o le Flash-Matic na i ai tapula'a, e aofia ai le fa'alavelave mai le la ma isi fa'apogai malamalama.

Infrared Technology ma Universal Remotes

I le 1956, o Robert Adler, o le isiInisinia Zenith, faʻafeiloaʻi le "Space Command" remote control, lea na faʻaogaina ai le tekonolosi ultrasonic.O le mamao na tu'uina atu leo ​​maualuga, lea na pikiina e se masini faaleotele leo i le televise, e pulea ai ana galuega.O lePoloaiga Avanoasa sili atu ona faatuatuaina nai lo le Flash-Matic, ae o lefa'alogoina leo kilikina gaosia na manatu o se fa'alavelave e nisi tagata fa'aoga.

Infrared (IR) tekinolosi na faʻalauiloaina i le 1980s, mulimuli ane suitulaga ultrasonic remotes.O lenei alualu i luma na foia ai le faafitauli o le pisapisao kiliki ma faʻaleleia le faʻatuatuaina atoa o faʻatonuga mamao.O mea mamao infraredauina atu se faailo malamalama le vaaia i se tagata e taliaina i luga o le televise, e mafai ai e tagata faaaoga ona pulea galuega eseese.

I lenei taimi, o lepulea mamao lautelesa atiina ae foi.Le muamuamamao lautele, le CL9 "CORE," na faia eSteve Wozniak, fa'avae fa'atasi oApple Inc., i le 1987. O lenei masini e mafai ona faapolokalameina e pulea ai le tele o masini faaeletonika, e pei o seti televise, VCRs, ma DVD player, e faaaoga ai se mamao e tasi.

Le Tulaio Smart Remotes

Faatasi ai ma le oʻo mai o televise faʻatekinolosi ma televise atamai i le 21st seneturi, ua sili atu le faʻaogaina o mea faʻatautaia mamao.O mamao mamao o aso nei e masani ona faʻaalia se tuʻufaʻatasiga o faʻamau masani, touchscreens, matekinolosi e iloa ai leo, fa'atagaina tagata fa'aoga e pulea a latou televise, fa'apea fo'i auaunaga fa'asalalau ma isi masini feso'ota'i, ma le faigofie.

O le tele o mamao mamao e fa'aogaina le leitio (RF) tekonolosi fa'aopoopo i fa'ailoga infrared.Ole mea lea e mafai ai e tagata fa'aoga ona pulea masini e le o tu'usa'o ile laina-o-va'aiga, e pei o natia i totonu o kapoti po'o tua o puipui.O nisi mamao mamao e mafai ona pulea e ala ipolokalama telefonipoto, fa'aleleia atili a latou galuega.

Le Lumanaio TV Pulea mamao

A'o fa'aauau pea le aga'i i luma o tekonolosi, o le fa'atonuga mamao o le TV e fa'amoemoe e fa'asolosolo fa'atasi ma ia.Faatasi ai ma le atinaʻeina faifaipea o fale atamai ma leInitaneti o Mea(IoT), e mafai ona sili atu ona faʻapipiʻiina o tatou olaga i aso uma, faʻamalo mamao, e mafai ai ona tatou pulea e le gata a tatou televise ae faʻapea foʻi a tatou moli, thermostats, ma isi masini fale.

I le faaiuga, o le TV remote control ua oʻo mai i se auala umi talu mai lona amataga, suia mai se masini masini faigofie i se meafaigaluega faʻapitoa e faʻaleleia ai a tatoufa'afiafiaga ile fale.Mai le amataga faatauvaa o le Lazy Bones i le atamai mamao mamao o aso nei, o le TV remote control o loʻo faʻaauau pea ona faʻafetaui i suiga o manaʻoga o tagata faʻaoga, ma avea o se vaega taua o o tatou olaga.


Taimi meli: Iuni-27-2023